AR-MR-XR

Extending your reality

Augmented reality (AR), mixed reality (MR) of Cross Reality (XR) kent vele namen en is het broertje van virtual reality. Het verschil tussen beiden is dat je bij AR/MR of XR niet afgesloten wordt van de echte wereld. Je kan gewoon door de bril heen kijken, net zoals bij een zonnebril.  Er wordt op de werkelijke wereld een extra laag met informatie toegevoegd. Je verbindt dus als het ware de virtuele wereld met de echte wereld.

Neem als voorbeeld de IKEA-app. Met je telefoon scan jij jouw woonkamer. Je kiest de producten die in de catalogus van IKEA staan en plaatst deze in de woonkamer. Op deze manier zie jij al hoe het meubelstuk staat in jouw eigen woonkamer, voordat je het echt gekocht hebt.

Voordelen augmented, mixed & cross reality:

  • Verhoging klantbeleving;
  • Hogere tevredenheid van klanten na de aankoop;
  • Vermindering aantal retourzendingen;
  • Samenwerking over de hele wereld mogelijk;
  • Efficiëntie in productontwikkeling.

WaarVOOR wordt AUGMENTED, MIXED OF CROSS REALITY gebruikt?

Prototyping

Door een prototype vroegtijdig visueel inzichtelijk te maken, beoordelen klanten en stakeholders dit makkelijker dan voorheen. De ontwerpfase verloopt hierdoor een stuk efficiënter en fouten in het ontwerp komen eerder aan het licht. Productiekosten worden hierdoor bespaard en de klant krijgt een betere feeling bij zijn product.

Marketing & Sales

Waarmee overtuig jij jouw klant eerder? Met een 2D tekening van een machine of een machine nagebootst in 3D waarin je de werking van de machine beleeft. Juist! Optie twee. Met onze nieuwe technologieën weet jij je klant eerder te overtuigen van jouw product of dienst.

Training & Educatie

De beste training is de praktijk. Met nieuwe technieken als 3D, virtual reality of augmented reality breng je die praktijk, zonder verstoring van het dagelijkse werkproces, binnen de muren van je trainingsruimte. Op deze manier bespaar je tijd, train je situaties die moeilijk trainbaar zijn en bereid je jouw personeel optimaal voor op praktijksituaties.

Onderhoud & Service

Onze innovatieve 3D technieken maken het mogelijk om jouw personeel overal ter wereld onderhoud uit te laten voeren aan een machine. Er is maar één digitale tweeling van de fysieke machine nodig, en alle onderdelen kunnen tot in detail bekeken worden in bijvoorbeeld een virtual reality bril, AR bril of 360 virtual tour. Daarnaast is er al jaren een groot tekort aan technisch personeel. Door het gebruik van XR technologie kunnen de relatief makkelijke taken uitgevoerd worden, zonder dat iemand extreem technisch onderlegd is. Je moet het zien als een instructieboekje, alleen dan visueel en duidelijk voor iedereen.

Ontdek de mogelijkheden

Benieuwd naar de mogelijkheden die wij jou kunnen bieden? Of wil je met ons sparren over hoe wij jouw organisatie kunnen helpen met omzet te verhogen of kosten te besparen?