VR

Experiencing is believing

Het antwoord op de vraag ‘wat is virtual reality?’ is eigenlijk heel simpel: Je zet een bril op je hoofd en opeens zit je in een andere omgeving. Je wordt geheel afgesloten van de echte wereld en maakt alleen nog maar mee wat er in die bril gebeurd. 

Je kent het misschien wel van het RTL4 programma ‘De Perfecte Verbouwing’. De kandidaten in dit programma hebben verbouwplannen. Zij kunnen zich maar moeilijk een voorstelling maken van het eindresultaat, daarom ontwerpen 2 architecten hun nieuwe thuis. Om een idee te krijgen van hoe hun woning er na de verbouwing uit kan gaat zien, lopen zij met een VR-bril een rondje door hun eigen huis. Op deze manier worden zij ondergedompeld in de wereld van virtual reality.

Voordelen virtual reality:

  • Oefenen met virtual reality is leuker en effectiever;
  • Overal en altijd te gebruiken;
  • Fouten maken in een virtual reality training heeft geen gevolgen in de “echte” wereld;
  • Je kunt op afstand mee kijken;
  • Virtual reality kan financieel voordelig zijn;

WaarVOOR wordt VIRTUAL REALITY gebruikt?

Prototyping

Door een prototype vroegtijdig visueel inzichtelijk te maken, beoordelen klanten en stakeholders dit makkelijker dan voorheen. De ontwerpfase verloopt hierdoor een stuk efficiënter en fouten in het ontwerp komen eerder aan het licht. Productiekosten worden hierdoor bespaard en de klant krijgt een betere feeling bij zijn product.

Marketing & Sales

Waarmee overtuig jij jouw klant eerder? Met een 2D tekening van een machine of een machine nagebootst in 3D waarin je de werking van de machine beleeft. Juist! Optie twee. Met onze nieuwe technologieën weet jij je klant eerder te overtuigen van jouw product of dienst.

Training & Educatie

De beste training is de praktijk. Met nieuwe technieken als 3D, virtual reality of augmented reality breng je die praktijk, zonder verstoring van het dagelijkse werkproces, binnen de muren van je trainingsruimte. Op deze manier bespaar je tijd, train je situaties die moeilijk trainbaar zijn en bereid je jouw personeel optimaal voor op praktijksituaties.

Onderhoud & Service

Onze innovatieve 3D technieken maken het mogelijk om jouw personeel overal ter wereld onderhoud uit te laten voeren aan een machine. Er is maar één digitale tweeling van de fysieke machine nodig, en alle onderdelen kunnen tot in detail bekeken worden in bijvoorbeeld een virtual reality bril, AR bril of 360 virtual tour. Daarnaast is er al jaren een groot tekort aan technisch personeel. Door het gebruik van XR technologie kunnen de relatief makkelijke taken uitgevoerd worden, zonder dat iemand extreem technisch onderlegd is. Je moet het zien als een instructieboekje, alleen dan visueel en duidelijk voor iedereen.

Ontdek de mogelijkheden

Benieuwd naar de mogelijkheden die wij jou kunnen bieden? Of wil je met ons sparren over hoe wij jouw organisatie kunnen helpen met omzet te verhogen of kosten te besparen?