Komatsu's hypermoderne beursoplossing

MADE REAL.

Komatsu graver heroshot interactieve beursstand

Uitdaging

Logistieke puzzel

De uitdaging voor Komatsu op beurzen en tentoonstellingen was significant: zich onderscheiden in een competitieve omgeving vol visuele en auditieve prikkels. De noodzaak om grote graafmachines te presenteren bracht logistieke en kostencomplicaties met zich mee, gezien de omvang en het transport van dergelijke zware machines. Bovendien was het van essentieel belang om niet alleen de aandacht van voorbijgangers te trekken, maar hen ook te betrekken bij de producten van Komatsu. De vraag was hoe men een boeiende, informatieve en interactieve ervaring kon creëren zonder de fysieke aanwezigheid van de machines, vooral voor modellen die nog in productie waren.

Oplossing

Innovatieve digitale beursstand

Als oplossing ontwikkelden wij voor  Komatsu, in samenwerking met First Impression, een interactieve beursstand uitgerust met een geavanceerd transparant touchscreen dat een grote LED-wall bedient. Deze samenwerking resulteerde in de levering van de hardware door First Impression, terwijl de software, ontworpen om een complexe interactieve 3D-omgeving te creëren, door ons werd ontwikkeld. In deze omgeving konden bezoekers de graafmachines van Komatsu interactief bedienen en verkennen. Deze innovatieve benadering bood aanzienlijke kostenbesparing door het vermijden van transport en opbouw van fysieke machines, en de mogelijkheid om nog niet geproduceerde modellen te tonen en te demonstreren in diverse virtuele omgevingen.

Interactieve 3D beursstand voor Komatsu met een interactieve graver realtime presentatie omgeving
Komatsu graver 3 gravers interactieve beursstand

KLANTBELEVING

Memorabele interactieve ervaring

De klantbeleving bij Komatsu’s interactieve stand was uitzonderlijk en memorabel. Bezoekers werden ondergedompeld in een digitale wereld waar ze op een innovatieve manier interactie konden aangaan met Komatsu’s producten. De 3D-omgeving bood hen de unieke kans om de machines in verschillende scenario’s te bedienen en te bekijken, inclusief animaties die de functionaliteit en mogelijkheden van de machines demonstreerden. Deze interactieve ervaring zorgde voor een diepgaand begrip van Komatsu’s technologische vooruitgang en versterkte de merkbeleving. Bezoekers verlieten de stand niet alleen met kennis over de producten, maar ook met een blijvende indruk van Komatsu als een innovatief en vooruitstrevend merk.